Szexualitás, Kapcsolódás, Önmegvalósítás

okt 20, 2020 | lélek, önismeret, szexualitás

Hiszek benne, és tapasztalom, hogy az energiáinknak érdemes fókuszt, irányt adni.

Olyan ez, mint a meder a folyónak. A legegyszerűbb példa, amit biztosan te is tapasztaltál már, hogy ha megtervezed egy napod előre, akkor sokkal nagyobb eséllyel ülsz le este a hatékonyság érzésével, mint abban az esetben, ha csak felkelsz, és tervek nélkül indulsz, sodródsz, lézengsz.

Én nem csak megtervezni szeretem a napomat vagy hetemet, amiben egyébként még bőven van hova fejlődnöm, de egy-egy eseménynek, periódusnak is szeretek kiválasztani egy konkrét topikot.

Erre a legjobb példa, hogy a születésnapomon kitűzök valamilyen számomra fontos, aktuális témát a következő életévem zászlajára, és azon a területen sokkal aktívabban figyelem a változásaimat, a lehetőségeimet, arra az életterületre több figyelmet fordítok, mint a többire. De hasonlóan cselekszem egy-egy új holdciklusnál is, szóval megvannak a különböző rituáléim, amik eddig minden esetben rendkívül pozitív irányba vitték a gondolataimat és ilyen módon az életemet is. Erről a témáról, személyes megosztásokról az Instagram oldalamon olvashatsz többet!

Ugyanígy a weboldalamnak is választottam anno egy szlogent, amit azonban nemrég lecseréltem. Nem azért, mert az előző- szerelem, öröm, szexualitás- elévült volna vagy ne lenne igaz, hanem mert a mostanit – szexualitás, kapcsolódás, önmegvalósítás- sokkal pontosabbnak találom.

Sokszor gondban érzem magam, amikor az kerül szóba, hogy a szexualitással foglalkozom, mert számomra ez jóval nagyobb területet fed le, és sokkal összetettebb annál, mint ami elsőre eszünkbe jut a kifejezésről.

Számomra a szexualitásnak csupán kis része maga a szex, az együttlét.

A szexuális energia az alapenergiánk. Ebből jövünk, ebből leszünk. Ez maga az életenergia. Az tehát, hogy a szexualitással, azaz a szexuális energiával foglalkozom, esetemben azt jelenti, hogy azt az energiát keresem, és abban segítem a hozzám fordulókat is, ami maga az autentikus, belső forrás. A saját intuitív hang, ami vezet az úton olyan módon, hogy hagyni tudjuk, hogy az élet a maga teljességében nyilatkozzon meg rajtunk keresztül. Ahogy ebben egyre jobban mélyülünk, ahogy egyre közelebb kerülünk ehhez, annál inkább érezzük magunkat a helyünkön, annál stabilabbak, élettel telibbek, érzésekben gazdagabbak, szégyenben szegényebbek, határokat aktívabban kijelölőkké válhatunk. Maga az élet misztériuma fedhető fel a szexuális energia által. Nem hiába dolgozik ezzel a jóga is.

Ismét a folyó analógiát használom a szexuális energiára, azaz az életenergiára. Megjegyzem, a 2., azaz a szexcsakra eleme a víz. Van, és ez testi szinten is leképeződhet, hogy a víz csak csordogál, van, ahol szivárog, van, ahol árvíz van, lehet csendes szakasz, vízesés, zubogás, áradás vagy tajtékzás.

 

Lehet kanyargós az út, egyenes a meder, mély a víz, de lehet apály vagy aszály is.

Ha megismerem a víz természetét magamban, és tudom kanalizálni, ahelyett, hogy elárasztana vagy kiszáradttá tenne a hiánya, akkor sokkal inkább rendbe kerülök magammal. Hozzáférek a magam kreativitásához, vezetettségéhez, így járhatom az önmegvalósítás útját, azáltal, hogy kibontakozik a bennem lévő potenciál, növekszik az integritásom.

Ez egy mindig mélyülő és állandóan változó, kalandokkal, olykor próbatételekkel teli út, ami végsősoron elvezet önmagamhoz.

Ezt jelenti hát számomra a szexualitás, és ezért az új szlogen. Kapcsolódás magamhoz, a magam belső forrásához, ami által a magam útját járom, a saját autentikusságomat élem meg. Ennek pedig nagy hatása lesz a szexuális életre is.

Akik követnek, hozzám fordulnak, olvasnak, számukra ezt az utat szeretném bevilágítani, a tapasztalataimat, tudásomat megosztani, ezen a belső utazáson, fejlődésen kalauzolni, hogy minél többen részesüljünk a bőségből, élettel teliségből, dús és gazdag energiákból.

0
    0
    A te kosarad
    A kosarad üres :(Vissza a Shop-ba