Szerelem, Öröm, Szexualitás

ápr 24, 2018 | lélek, párkapcsolat, szexualitás

Amikor az oldalamhoz valamilyen jelmondatot kellett választanom, nagyon gondolkodóba estem. Mi lehet, ami leírja, körvanalazza azt a blogot, amit most indítottam csak el? Milyen mottó lehet hiteles most, és várhatóan a jövőben is? Mi az, ami nekem fontos és így irányt, fókuszt adhatna ennek az oldalnak?

Végül három szót választottam. Három olyan szót, amelyek végigkísérték az elmúlt pár évemet, amelyek kiemelt szerepet játszottak, és játszanak most is a nőiségem kibontakozásában, az életem virágzásában, a magamhoz vezető úton. Mindegyik mögött számomra fontos tartalom áll tehát, amikre a mindennapjaimban tudatosan is figyelek.

Úgy hiszem, mindenkinek fontos témák ezek, fontos állomások az életünkben, így érdemes elidőzni, elmerülni kicsit ezekben a minőségekben, bárhogy is álljunk éppen az adott témával.

Tehát: szeretném, hogy ez a három szó irányt adjon a tevékenységemnek, a munkámnak, hogy feltöltse az életem egyre mélyebb és mélyebb rétegeit, illetve a Tiédet is, kedves olvasóm, mert azt tapasztalom, hogy mindenki vágyik ezen minőségek felébresztésére, megélésére. Nézzük őket:

Szerelem • Öröm • Szexualitás

 

Nekem ez a három dolog segít abban, hogy virágozzak, hogy kreatív, felszabadult, buja és önazonos legyek. És bár teljesen hétköznapi, sőt, gyakran használt szavakat választottam, mégis biztos vagyok benne, hogy alig akad két olyan ember, aki ugyanazt értené alattuk, akiknek ugyanaz lenne a tapasztalata róluk.

Így most arra invitállak, hogy olvass tovább, és gondold végig, érezd át, te hogy vagy a fent említett szavakkal! Mit jelentenek számodra? Az alább olvasható sorokból mivel értesz egyet és mivel nem? Mi az, amit tapasztaltál belőlük, és miben merítkeznél meg jobban, mint ahogy eddig tetted? Valóban kíváncsi vagyok, így ha van kedved, akár oszd is meg a véleményed!

Szerelem

 

Eddigi életemnek a középpontjában a szerelem állt, és úgy hiszem, így is marad. Bár a keresése során elég sok zsákutcába futottam, és itt nem csak férfiakra gondolok, de most már látom, hogy habár tudattalanul szaladgáltam fel-alá, legbelül mindig erre vágytam, ezt kerestem.

Rengeteg nehézségen segített át nem csak a szerelem érzése, hanem olykor a szerelembe vetett hit. Fontos, hogy nem csak arra a szerelemre gondolok, amit egy párkapcsolat kelthet életre. Hanem arra a szerelemre, aminek maga az élet a tárgya. Talán giccsesnek hangzik, de bizton állítom, hogy van ilyen. Számomra ez azt jelenti, amikor nem akarok semmit, csak elmerülök abban, ami van, ami éppen történik. Amikor teljes önátadással tevékenykedek, úgy, hogy tulajdonképpen eggyé válok vele. És mindeközben olyan felszabadult vagyok, hogy szinte meg is feledkezek mindenről, beleértve magamat is. Nincs idő, nincs nyomás, nincs sietettség, nincs cél. Számomra a szerelem olyan erő, ami rengeteg nehézségen átvitt már. Voltak olyan pontok az életemben, amikor szörnyen éreztem magam, ijesztő nehézségeken mentem át, és ilyenkor az segített, hogy emlékeztetni tudtam magam: az a jó út, az a jó döntés, amiben ott a szerelemnek akár csak a szikrája. Nekem ez bevált, ki tudott zökkenteni a nehéz pillanatokból, de kellett hozzá a biztos hit, hogy ez valóban létezik.

Öröm

 

Nekem talán ebben volt a legtöbb meglepetés. Nagyjából két évvel ezelőttig nem foglalkoztam külön az örömmel, hisz úgy tartottam, ez egy érzés, amit szeretek, ha van, dehát mindenki érzi bizonyos esetekben. Nekem ilyen eset volt, ha valamiben sikert értem el, ha megdícsértek, ha megajándékoztak valamivel, amire vágytam, ami tetszett, ha találkoztam a barátaimmal, utaztam valahova, és ehhez hasonlók. Aztán valahogy elkezdett felsejleni, hogy ezekkel az örömökkel nincs is semmi baj, de van valami olyan öröm is, amihez ezek a körülmények nem kellenek. Ami belőlem árad, és élettel tölti meg a lényemet, a tevékenységeimet, a napjaiamat. Egy mélyről jövő “igazán szeretek élni” érzés, ami egyszerre nagyon élénk, vibráló és rendkívül nyugodt. Nyugodt, mert nem hajtja azt a körülményt, ami kiváltja, hisz nincs ilyen, vibráló, mert magas energiaszinttel jár és áthat mindent. Van, hogy látványos, de van, hogy kívülről nem feltűnő, mert az éppen aktuális történés hátterében húzódik meg. Mindenesetre magával hozza az életet, a játékosságot, a felszabadultságot és az ártatlanságot.

Szexualitás

 

A legizgalmasabb felfedezés! Rengeteg szégyen, félreértés és félrevezetés, felfedezetlenség, elnyomás, áltatás súlya húzza vissza, nyomja el a szexualitást, a szexuális energiát. Bár társadalmunk túlszexualizált, a tudatos, mély, tiszteleten és intim kapcsolódáson alapuló, az egészséget és az életet tápláló, az örömök forrásául szolgáló, a mindent felölelő, burjánzó, felszabadult és gyógyító szexualitást kevesen ismerjük. Szeretném, hogy írásaim, munkáim és tapasztalataim megosztása által segíteni tudjak azoknak, akik szeretnék felfedezni azt a mindenkiben ott lévő potenciált, ami által nem csak a szexuális életünk változik, hanem felfedezzük a bennünk lévő végtelen teremtő energiát, a kreativitást, azt intimitást, azt a kapcsolódást, ami fizikiai, mentális és spirituális szinten egyszerre jön létre, az érzékiséget, a gyönyört, az örömöt és a szerelmet.

Mindannyian szexből leszünk, többségünk csinálja is, mégis nehezen beszélünk róla, és különösen nehezen szembesítjük magunkat az ott lévő problémákkal. Tulajdonképpen, ha valaki képes a szeretkezésre és az orgazmusra is, akkor már azt gondolja: nálam bizony minden rendben. De nézzünk túl azon, amit eddig megtanultunk, eddig láttunk, eddig elképzeltünk a szexről. Mert az igazán nagy gyönyör csak azután kezdődik.

0
    0
    A te kosarad
    A kosarad üres :(Vissza a Shop-ba