Normálisnak tartod a nemi szerved?

dec 16, 2020 | szexualitás

Rengeteg szégyen és kétség kapcsolódik a nemi szervekhez mind a nők, mind a férfiak esetében, azonban most a nőket fogom kiemelni.

A fenti megállapítást a plasztikai műtétek rangsora is jól mutatja, ugyanis

a száj-, orr-, és mellműtéteket követő, előkelő, negyedik helyet foglalja el a női nemi szerveket érintő beavatkozás.

Ennek három típusa van. A leggyakoribb a labioplasztika, azaz a kisajkak korrekciója, amit a nők abban az esetben kérnek, ha kisajkaik túlnyúlnak a nagyajkaikon vagy asszimetrikusak. Sajnos még ma is sok helyen találkozni azzal a téves információval, hogy anatómiailag az számít normálisnak, ha a szeméremajkak befedik a kisajkakat. Ez egyáltalán nem igaz, ugyanolyan normális az egyik, mint a másik verzió.

Ezen kívül gyakori a szűzhártyát visszaállító műtét, amit máskor fogok részletesebben kifejteni. A harmadik beavatkozás pedig a vaginaszűkítés, amit elsősorban szülést követően szoktak kérni a hölgyek.

De vajon tényleg szükség van ezekre?

A beavatkozásoknak lehetnek funkcionális és esztétikai okai, melyek között érdemes különbséget tenni. Többen például azért döntenek labioplasztika mellett, mert bizonyos esetekben könnyebben előfordulhat sérülés. Például szeretkezéskor a kisajak beszorulhat a hüvelyfal és a pénisz közé vagy sportolás közben is nagyobb a kidörzsölődés, kényelmetlenség kockázata.
Ugyanakkor az esetek nagyobb százalékában nem emiatt kerül sor a beavatkozásra, de még csak nem is amiatt, hogy elképzelések szerint mi számít anatómiailag normálisnak. Hanem azért, hogy mi számít társadalmilag szépnek és kívánatosnak.

A szájak és orrok tekintetében rengeteg összehasonlítási alapunk van, hiszen ezen testrészekből temérdek mennyiségűt látunk mindenféle kontextusban. A melleknél már sok csalással találkozunk hála a fehérneműgyártó cégeknek, viszont teljes takarásban nincsenek, legrosszabb esetben is azért következtetni lehet a formára, a méretre.

A nemi szervekkel kapcsolatban azonban teljesen hiányzik ez az összehasonlítási lehetőség, pontosabban egyetlen terepe van: a pornó.

Persze, vannak szaunák, női öltözők stb., de nem jellemző, hogy alaposan megnéznénk valaki nemi szervét, akivel nem vagyunk intim kapcsolatban. Szomorú, hogy sajnos sokszor még akkor sem, ha intim kapcsolatban vagyunk. Ami pedig ennél is szomorúbb: sok nő nem nézte még meg a saját nemi szervét, akik pedig igen, nagyon nagy százalékban nem elégedettek, sőt, kifejezetten csúnyának vagy visszataszítónak, de legalábbis furcsának ítélik.

Ennek egyik kiemelkedő oka, hogy a pornószínésznők adottságai szolgálnak csak információval, akik a legtöbb esetben válogatott színésznők, olyanok, akik akár maguk is átestek plasztikai műtéten, valamint felkapott a nemi szerv és az ánusz fehérítése is a köreikben, hogy minél fiatalabbnak, feszesebbnek tűnjön az adott testtáj. Illetve a photoshopról sem szabad megfeledkeznünk a különböző felvételek esetében.
Mivel viszont ezek a képek adják a kiindulási pontot a tájékozódáshoz a nők és sajnos a férfiak számára is, ezért rengeteg esetben konkrét pornóképekkel érkeznek a páciensek az orvosi konzultációra, ahol ráböknek egy idealizált puncira, mondván – ezt akarom.

Ráadásul a különböző plasztikai sebészek és sebészetek ritkán fejtik ki, hogy pontosan milyen mellékhatásai is lehetnek egy műtétnek. Kezdve onnan, hogy milyen fájdalmas, és milyen hosszú idő a gyógyulás, odáig, hogy mennyire emelkedik meg a fertőzések és a gyulladásos folyamatok kockázata, hogy milyen hegesedés fordulhat elő, hogy mennyire roncsolódhat a beidegzés, amiből adódóan csökken az örömszerző képesség, és hogy akár a csikló is elérzéketlenedhet.

A vaginaszűkítés megoldható beavatkozás által, de különböző intim tornák segítségével is elérhető a kívánt eredmény, ilyen értelemben tehát felesleges a beavatkozás, amire egyébként elsősorban Amerikában és Ausztráliában több szervezet is felhívja a figyelmet, és kérik az orvosokat, hogy fejezzék be ezen beavatkozások elvégzését.

Érdekes információ továbbá, hogy 2015 és 2016 között világszerte kb. 40%-kal növekedett az ilyen jellegű műtétekre érkező hölgyek száma, akik közt sok a tinédzser. Sajnos az emelkedő tendencia megmaradt.

Addig nehéz az erre való igényt csökkenteni, amíg a nők azt hiszik, márpedig azt hiszik, hogy valami baj van velük. Hogy deformáltak, nem szép a nemi szervük.

Ezekkel a megjegyzésekkel találkozom a saját klienseim körében is, és több esetben is rádöbbentem, hogy sose néztek alaposabban utána, hogy milyen formák léteznek, hogy a normális és az egészséges kategória mennyire széles.

Ilyenkor szeretem arra buzdítani a hölgyeket, hogy fedezzék fel a pornó világán túl elérhető alkotásokat, írásokat, akár női köröket, workshopokat, és ezeken (valamint a kézi tükrön) keresztül saját magukat!

Ugyanis rendkívül fontos, hogy ne az elutasítás lencséjén keresztül nézzünk a saját testünkre, különösen egy ilyen fontos szervünkre, ami az örömök és gyönyörök forrása!

Ehhez találtam is a minap egy összeállítást, egy olyan hölgytől, aki lenyomatokat készít. Az oldalon az alkotások és maga a technika leírása is megtalálható, ajánlom hát minden érdeklődő figyelmébe!

Képek forrása: @lydiareeves_artist 

0
    0
    A te kosarad
    A kosarad üres :(Vissza a Shop-ba