Jóni masszázs – Igen vagy nem?

nov 3, 2020 | önismeret, szexualitás

Akár személyesen, akár levélben is többször megkaptam a kérdést, mit gondolok a jóni masszázsról, milyen is az, hova érdemes menni vagy érdemes-e egyáltalán.

Azok számára, akiknek esetleg ismeretlen a fogalom: a jóni szanszkrit megnevezése a vulvának, illetve ennél több dimenziót is magában foglal a jelentése, mert jelöli még a kreativitást, az élet kapuját is.

Tehát a női nemi szerv külső és belső területének masszázsáról van szó.

És miért masszírozzák?

Egyrészt ugyanazért, mint a test más részeit- hogy ellazuljanak az izmok. A test a feszültségeket, traumákat, érzelmi túlterhelődést izomfeszülésben, akár izomcsomókban, görcsökben tárolja. Ha ezeket masszírozzuk, oldjuk, lazítjuk, akkor az ott tárolt érzelmi blokk is oldódik. Különböző típusú érzések a test különböző pontjaira vetülnek, így a jóninak is megvannak a sajátjai.

A nemi szerv területe az első és a második csakra területe, így az azokhoz tartozó témák, érzések kapcsolódnak ide. A teljesség igénye nélkül ilyen például minden egzisztenciális kérdés, a biztonság/stressz, a türelem/türelmetlenség, a matéria, pénz, az ősökkel való kapcsolat, bizalom/bizalmatlanság, a szégyen és tehetetlenség és természetesen a szexualitás.

A nők általában akkor érkeznek el a jóni masszázson való gondolkodáshoz, amikor eldöntötték, és valószínűleg már tettek is lépéseket, hogy felfedezik a női lét misztériumát, a szexualitás mélységeit, szembenéznek az itt megbúvó akadályokkal, szégyennel, traumákkal. Szóval ez egy nagyon fontos és egyben érzékeny pont minden nő életében. Egyrészt nagyon felszabadító kapcsolódni a jóni erejével, de közben ugyanilyen erős negatív érzések is felszínre törhetnek, hisz ahogy előbb említettem- erőteljes emlékeket, érzéseket tárolunk az ölünkben.

Menjek vagy ne menjek?

Én alapvetően nagyon jó dolognak tartom a jóni masszázst, abban az esetben, ha bizonyos feltételek teljesülnek. Talán a legfontosabb tanácsom, hogy légy türelmes! Ez nem egy orvosi beavatkozás, ahol lefekszel egy masszázságyra, kimasszírozzák belőled a traumacsomót és így minden problémád gyökerétől megszabadulva, könnyeden tovalibbensz. Ez egy lépés az elmélyülésben, ahol nagyon sokat tapasztalhatsz magadról, a félelmeidről és az örömeidről. Ebben segít neked a tapasztalt masszőr, de a problémáidat megoldani nem ő fogja. Ezért érdemes úgy tekinteni erre a lehetőségre, mint a saját belső folyamatod egy fontos pontjára, nem pedig, mint a végső megoldásra. Kapkodni tehát nem érdemes, jobb, ha inkább felkészülsz.

Felkészülés alatt pedig azt értem, hogy ismerkedsz a saját testeddel. Ennek sokféle formája lehet. Például érdemes megvizsgálni a saját jónidat egy tükörrel különböző időpontokban, különböző helyzetekben, mint például nyugalmi állapotban, izgalmi állapotban, menstruáció alatt stb. Egész nagy változásokat lehet megfigyelni. Érdemes lehet továbbá olvasni róla, és aszerint felfedezni. Tudod például, hogy mi a hasonlóság a női és a férfi nemi szervek között? Magad elé tudod képzelni a húgycső nyílását? Tudod, hogy átlagosan hány centi a hüvely? Tudtad, hogy a vagina normál állapotában zárt, nem pedig egy mindig nyitott „cső”? És azzal tisztában vagy, hogy bár a csiklóból 1-3 cm látható, valójában egy 9-10 cm-es szervről van szó?

Érdemes tehát először kialakítanod valamiféle kapcsolatot a jóniddal, fedezd fel, figyeld meg, milyen érintések esnek jól (nem kell, hogy szexuálisan izgató legyen), mi az, ami tetszik benne, mi az, ami nem. Illetve kezdj el légzőgyakorlatok segítségével is kapcsolódni, mielőtt masszőrhöz jelentkeznél!

Kihez érdemes menni? Egyáltalán nőt válasszak vagy férfit?

Ez egy nagyon kényes kérdés. Ráadásul nem ugyanazok a preferenciáink, de azért abban mindenki egyetért, hogy a biztonság a legfontosabb. Én azt javaslom, hogy ne az legyen a célod, hogy egyszer odamész valakihez, aki elvégzi ezt a masszázst, és többé nem is látod. Nyugodtan kérd, hogy először csak beszélgetni mennél, esetleg ruhán keresztüli érintésekre.

Lehet, hogy utána olyan masszázsra, ahol meztelen vagy, de a nemi szervedet nem érinti, és egy harmadik alkalommal, ha készen állsz, akár bevonható a jóni is.

Figyeld, hogy mi a te ritmusod, és bátran hagyd abba a folyamatot, ha nem érzed magad biztonságban, kényelemben. Bármelyik pillanatban kiszállhatsz, mondhatsz nemet, megállíthatod a folyamatot!

Ne feledd, te irányítasz! Adj magadnak időt, teret és lehetőséget, hogy megtaláld azt, akinél tényleg jól érzed magad!

A nő vagy férfi kérdés megint csak egyéni preferencia. Én elsőre jobban ajánlom a női masszőrt, de valójában

érdemes az intuícióra hallgatni, nem pedig mások véleményére.

Én annak idején nőt kerestem, de végül egy férfinél kötöttem ki, és nagyon hálás vagyok, hogy hozzá sodort az élet.

0
    0
    A te kosarad
    A kosarad üres :(Vissza a Shop-ba